Књижевно вече Владана Глигорићa у Гимназији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У петак, 13.12.2019. године, у свечаној сали Гимназије организована је промоција књиге "Сам против себе - како сам ја победио рак" лозничког писца Владана Глигорића.

О књизи су говорили: Мирјана Пејак, директор Библиотеке Вуковог завичаја, Драган Тошић, професор српског језика и књижевности и рецензент књиге, као и сам аутор, док је модератор била Светлана Спајић, библиотекар школе. Одломке из књиге том приликом су казивале гимназијалке: Ана-Мариа Лукач, Анастасија Ивановић (II5) и Анђелина Василић (IV6). Подршку је пружила и професор српског језика и књижевности Невена Митровић, са својом секцијом.

Овој дивној вечери са племенитим циљем - описати борбу једног младог човек са опаком болешћу нашег доба и пробудити наду и свест код других, присуствовали су гимназијалци, професори школе, професори у пензији, као и остали суграђани.

Захваљујемо се свима, пре свега само аутору, потом директору Гимназије професору Дарку Несторовићу што нам је да подршку за одржавање овог скупа и гимназијалцима који су били сјајна и пажљива публика.