• 2
  •  DSC0078
  •  DSC0069
  • DSC 4570
  • gimn2
  • DSC 4569
  • DSC 4580
  •  DSC0047 (2)

Претрага

Распоред наставе. Алати и упутства за наставу на даљину.
Кликни на слику за детаље.
COVID-19

Упис 2020

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ИТ ОДЕЉЕЊЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

-Ученици осмог разреда, који су се пријавили за полагање пријемног испита за специјализовано ИТ одељење за школску 2020/21. годину ПРИЈЕМНИ ЋЕ ПОЛАГАТИ 10. јуна 2020. у ШАБАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ, са почетком у 10 часова.

-Потребно је да тог дана сви буду испред Шабачке гимназије најкасније до 9:15 часова. Школа се налази у центру Шапца, код главне цркве. Тамо ћу вас све сачекати и бити тамо мсве време трајања пријемног испита и прегледања тестова.

-Са собом обавезно понети:

1. ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ СА ФОТОГРАФИЈОМ, ОВЕРЕНУ ОД СТРАНЕ ОШ

2. ЗАПИСАНУ ШИФРУ УЧЕНИКА КОЈУ СТЕ ДОБИЛИ ОД ОДЕЉЕНСКИХ СТАРЕШИНА У ОШ

3. ОБИЧНУ ГРАФИТНУ ОЛОВКУ, ЗАРЕЗАЧ, ГУМИЦУ, ШЕСТАР, ПРИБОР ЗА ГЕОМЕТРИЈУ И ХЕМИЈСКУ ОЛОВКУ.

4. ФЛАШИЦУ ОБИЧНЕ ВОДЕ

-Свима желим успешан пријемни испит! Само полако и без журбе радите тест. Прво радите обичном оловком и на крају ОБАВЕЗНО СВЕ ПРЕЋИ ХЕМИЈСКОМ ОЛОВКОМ, јер све што остане обичном оловком неће се признавати.

-за све информације можете се обратити школи на телефон 878-636. Видимо се у Шапцу!

                                                                                                                                                                                                                                          Директор

                                                                                                                                                                                                                              Дарко Несторовић, проф. 

ВАЖНО-ХИТНО-ПРИЈЕМНИ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

-Ученици који су се електронски пријавили за полагање пријемног испита за специјализовано ИТ одељењеу априлу месецу, потребно је да на мејл наше школе - Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. пошаљу попуњену пријаву као прилог мејла и у садржају мејла да наведу ГЕНЕРИЧКИ БРОЈ који су добили приликом онлајн пријављивања, најкасније до 20. маја 2020. године.

-Рок за слање мејла са пријавом и генеричким бројем је 20.мај 2020. године до 12 часова. Пријемни ће се највероватније обавити у нашој школи, 10. јуна од 10-14 часова, а постоји могућност да то буде и у Шабачкој гимназији.  Око  25.5. очекујемо детаље око тачног места полагања пријемног, о чему ћете бити обавештени.  Објавићемо на сајту школе. ОВИХ ДАНА ОБАВЕЗНО ЧЕШЋЕ ПРАТИТЕ САЈТ ШКОЛЕ-опција УПИС 2020.

-Они који се нису пријавили у априлу, а имају жељу да полажу пријемни испит  за ИТ одељење 10. јуна,  ПРИЈАВЉИВАЊЕ ће бити од ПОНЕДЕЉКА, 18.5. до ЧЕТВРТКА, 21.5.2020. године од 8:00 до15:00 ДОЛАСКОМ ЛИЧНО У ШКОЛУ ( у школи се добија образац пријаве) или СЛАЊЕМ ПОПУЊЕНЕ ПРИЈАВЕ НА МЕЈЛ  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  у времену од 8:00-20:00 часова, коју можете преузети на сајту Министарства просвете. За сва питања стојимо вам на располагању. Телефон 878-636 или 065/27-11-201.

-У пријави се тражи ШИФРА ученика. Шифру  ученици добијају у својим Основним школама од разредних старешина и тај податак ће се накнадно унети. 

-Школа је у обавези да до петка, 22.5. до 15 часова проследи Министарству просвете, сектору за средње образовање , тачно и коначно бројно стање пријављених ученика за полагање пријемног испита, па вас молим да будете брзи и ефикасни. Приликом доласка у школу обавезно је ношење заштитне маске и рукавица, а све остало, по питању дезинфекције има у школи.

-О свим детаљима у вези са пријемним испитом бићете на време обавештени путем сајта, посебно око саме организације и спровођења пријемног испита, начина доласка и уласка у школу,  сходно епидемиолошкој ситуацији и препорукама Владе и Министарства просвете. Све мере заштите се већ примењују. 

                                                                                                                                                                                                                                      Директор

                                                                                                                                                                                                                              Дарко Несторовић, проф.

Отворена врата 2020.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Пошто због епидемије нисмо у могућности да угостимо ученике основних школа, као што смо радили претходних година, припремили смо једну кратку информативну презентацију о Гимназији.

Преузми презентацију>>

ЗАКЉУЧАК МИНИСТАРСТВА ПЕОСВЕТЕ О ПРИЈЕМНОМ ИСПИТУ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Министарство просвете, науке и технолошког развоја спроводи пријављивање ученика за погање пријемног испита за упис у специјализоване средње школе (Математичка и Филолошка гимназија, ученици са посебним способностима за информатику и рачунарство, музичке, балетске, ликовне и друге).

Истовремено се кандидати за упис у специјализована одељења анкетирају о условима у којима би се овај испит могао реализовати у кућним условима. Уколико се издвоје пријемни испити којима се проверавају вештине (цртање, сликање, свирање, певање, игра, вајање) и разматрају могућности реализације испита који су усмерени на папир/оловка у кућним условима може се доћи до следећих закључака:

–           да су многобројни ученици већ исказали интересовање за ова специјализована одељења 

–           да немају сви ученици доступну опрему за реализацију испита на даљину. Око 10% од до сада пријављених ученика није у могућности да полаже онлајн.

Да би се испоштовао један од базичних принципа образовања, а то је подједнака доступност  образовања за све ученике на целој територији Републике Србије, Министарство ће реализацији ових испита приступити на досадашњи начин када се епидемиолошки ризици сведу на најмању могућу меру. До тада ће средњим школама бити доступни подаци о броју заинтересованих ученика и предложени начини организације бесплатне онлајн припремне наставе.

Пријава за полагање пријемног испита за ИТ смер за школску 2020/2021.

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна