Претрага

Смерови

Конкурс за стипендије Уједињених Светских Колеџа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

UWC Национални Комитет Републике Србије нас је замолио да поделимо њихов конкурс на сајту наше школе. Преносимо садржај писма у целости.

 

Поштовани, 

Обраћамо Вам се како бисмо Вас обавестили о дивној прилици коју могу имати ученици Ваше школе. UWC национални комитет Републике Србије нуди стипендије ученицима 2. или 3. године средње школе и могућност да заврше средњу школу у једној од 17 локација на свету. UWC школе имају мисију да кроз едукацију уједине људе, нације и културе за мир и одрживи развој.

Наше школе су јединствене у сваком погледу. Поред тога што пружају едукацију у мултикултуралној средини, такође имају и реномирани програм образовања под називом Међународна Диплома (International Baccalaureate Programme) који је признат у свим државама света. Уједно, наше школе нуде могућност школовања на престижним светским универзитетима под покровитељством Davis Програма финансирања.

UWC школе су познате у свету и подржане од стране британске, холандске и белгијске краљевске породице, као и од стране многих светских личности, као што су Nelson Mandela, Malala Yousafzai, George и Amal Clooney.

Како је Ваша школа једна од водећих у Србији и како Ваши ученици демонстрирају огромне квалитете на такмичењима, ваннаставним активностима и у академском погледу, била би нам част уколико бисте са њима поделили наш конкурс за стипендије. Нудимо стипендије (до 100% покривених трошкова) за свих 17 UWC колеџа за ученике који су држављани Републике Србије и волели бисмо да неки од ваших ученика буде међу њима.

Наш конкурс је отворен до 14. децембра!

За сва додатна питања, можете нас контактирати преко мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., а ученици могу пронаћи апликациони формулар на овом линку https://tinyurl.com/serbia2018uwc.

Срдачан поздрав,

UWC Национални Комитет Републике Србије

 

Додатно објашњење:

Сваки ученик који жели да се пријави на конкурс мора самостално попунити апликацију која се налази на овом линку: uwc.fluidreview.com
Наиме, уз попуњену апликацију потребно је написати 2 есеја на енглеском језику. Теме за есеје су у оквиру апликације. Такође, ученици морају приложити и два писма препоруке - једно писмо препоруке од стране професора, друго писмо препоруке је опште од стране особе која познаје ученика кроз ваннаставне активности. Писма препоруке морају бити написана на енглеском језику, или пак на српском уз приложен превод истих. 

У прилогу овог мејла Вам у pdf формату прослеђујем информације о апликационом процесу, формуларе за писма препоруке, као и инструкције за попуњавање пријаве.
Све потребне информације се налазе у оквиру тих докумената и цео процес је разложен на кораке како бисмо олакшали процес апликације. 

UWC_Serbia_Selections_Info_Sheet

Recomendations_2018

UWC_App_Instructions