• DSC 4569
  • DSC 4580
  • 2
  •  DSC0047 (2)
  • gimn2
  •  DSC0069
  •  DSC0078
  • DSC 4570

Претрага

Распоред наставе. Алати и упутства за наставу на даљину.
Кликни на слику за детаље.
COVID-19

Биографијa диригента

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 ДАРКО НЕСТОРОВИЋ

Рођен је 1971. године у Лозници,где паралелно завршава Основну и Основну музичку школуна одсеку виолине. Школовање наставља у Средњој музичкој школи у Тузлина два одсека-теоретском и инструменталном одсеку-виолина. Након средње школе,уписује Музичку академију у Сарајевуна одсеку за општу музичку педагогијуна којој и дипломира у класи редовног професора Дорине Радичеве.По дипломирању,каријеру започиње у нижој музичкој школи ,,Вук Караџић“ у Лозницикао професор солфеђа и диригент хора,у којој је радио до 2003.године.

1998.започиње његова диригентска каријераи те године по први пут наступа на такмичењу у Новом Садуи осваја прву Републичку награду. До 2003.са хором музичке школе освојио је више првих награда на Републичком такмичењу музичких школа  у Београдуи више првих награда на СХОШ –у у  Вршцу,а са младим солфеђистима 15 првих и 10 других награда на такмичењима у Београду,Новом Саду и Пожаревцу. Паралелноса радом у музичкој школиради и као професор музичке културе у ОШ,,Краљ Алекасндар  Први Карађорђевић“,за коју компонује  Химну школе.

Данас ради као професор музичке културе у Гимназији ,,Вук Караџић“у Лознициу којој оснива мешовити хор и као диригент четири хора:од 2011.године мешовитог хора Гимназије од када и започиње фестивалска активност хора(награде: друга,трећа и прва награда на Републичком такмичењу; сребрна и златна медаља на међународном такмичењу хорова  у Бијељини);од 2003. градског хора при Центру за културу ,,Вук Караџић“(награде: три сребрне и две бронзане медаље у Бијељинии поред многих активности, истичу се  учешће на Мокрањчевим данима у Неготину и гостовања у Пољској,Румунији,БиХ,Аустрији,Словачкој,Београду,Ужицу...као и велики број целовечерњих концерата и свој први ЦД снимљен 2002.године);од 2004. дечјег градског хора ,,Славуји“(са којима има низ активности) и од 2008. црквеног хора ,,Свети краљ Милутин“(награде: две сребрне и златна медаља на такмичењу у Бијељини и велики број наступа,духовних академија,архијерејских литургија и целовечерњих концерата).

 Дарко Несторовић је својим несебичним радом окупио велики број људи различитих година и занимања у ова четири хора и подигао квалитет хорског певања на завидан ниво. Створио је заљубљенике у хорско певање и велики број симпатизера (њихове верне публике и људи који их подржавају).

Дарко Несторовић добитник је и плакете града Лозница за 2010.годину у области културе и уметности, за афирмацију града у области културе и  уметности и ван оквира наше земље, као и за несебични допринос развоју музичке културе.

У припреми је и целовечерњи концерт на којем ће наступити сви хорорви чији је диригент Дарко Несторовић,њих 105 певача! То ће бити мелем за уши!

Сви хорови на репертоару имају световну и духовну музику домаћих и страних композитора,осим дечјег,који на репертоару има најлепше дечје песме,као и аранжмане које је за њих урадио Дарко Несторовић.