•  DSC0078
  • 2
  •  DSC0047 (2)
  • DSC 4580
  • gimn2
  •  DSC0069
  • DSC 4569
  • DSC 4570

Претрага

Распоред наставе. Алати и упутства за наставу на даљину.
Кликни на слику за детаље.
COVID-19

Успешно и пригодно обележен Дан школе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У петак, 8.11.2019. године, на Митровдан, свечаном академијом приређеном у свечаној сали Гимназије, пригодно је обележен 148. Дан школе, коме су присуствовали бивши и садашњи ученици, професори и професори - пензионери, запослени, гости из градске управе, чланови Школског одбора и Савета родитеља.

Том приликом, директор Гимназије Дарко Несторовић, професор музичке културе, одржао је пригодан и спонтан говор у коме се осврнуо на успехе гимназијалаца, на богату историју школе, али и најавио још веће успехе, нове реформе и изразио жељу да се настави успешна традиција наше школе и да њено име остане синоним за право образовање.

Осим директора школе, ученицима се обратио и Иван Павловић, професор математике који је у нашој школи од 1970, а поводом одласка у пензију и одржао језгровит и дирљив говор; директор школе у име колектива уручио му је симболичан поклон.

Гост вечери био је и бивши гимназијалац Милан Чугуровић (2014), који је завршио мастер студије на ПМФ-у (рачунарство и информатика) и данас је докторанд и асистент на групи информатичких предмета; он је одржао мотивациони говор, осврћући се на лепе школске дане проведене у нашој Гимназији.

Гордана Богдановић и Наташа Лазић Максимовић, професори српског језика и књижевности, припремиле су са гимназијалцима диван рецитал поводом великих јубијела српске књижевности, док је казивање употпунио многоструко награђивани мешовити хор Гимназије под диригентском палицом Дарка Несторовића, професора музичке културе.

Истог дана, традиционално је изашао школски лист "Вуков гласник" (49.број), чији је главни и одговорни уредник Невена Митровић, професор српског језика и књижевности.

За ову пригоду, професори и ученици потрудили су се да украсе школске просторије на инвентиван начин, сезонским цвећем, садржајним паноима и другим креацијама.

Детаљије на странцама Лозничких новости: http://loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/101-drustvo/13925-dan-gimnazije-2019?Itemid=101&fbclid=IwAR2C02DKUckT_tQuabMgNGnHPaIcls6HDFr7od7KN0za59_aH_ji-MYhwsI 

Била је ово још једна дивна прилика за славље и дружење, али и прилика да се покаже сложност колектива, ентузијазам ђака и жеља свих нас у овој школи, са директором Дарком Несторовићем на челу, да дамо све од себе како би институција Гимназија "Вук Караџић" и надаље била име које се изговара са љубављу и поштовањем.