• DSC 4580
  •  DSC0078
  • DSC 4569
  • 2
  •  DSC0047 (2)
  •  DSC0069
  • DSC 4570
  • gimn2

Претрага

Алати и упутства

Распоред наставе. Алати и упутства за наставу на даљину.
Кликни на слику за детаље.

ДИГИТАЛНО НАСИЉЕ И НЕПРИМЕРЕНО ПОНАШАЊЕ ТОКОМ ОНЛАЈН НАСТАВЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 -Данас, 23.3.2020. године стигао је Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који објављујем у целини, а тиче се  непримереног понашања ученика током онлајн наставе и могућег дигиталног насиља. 

-У складу са специфичностима организовања онлајн  наставе у време пандемије вирусом и узимајући у обзир праћење понашања ученика, молимо Вас да наставници, одељенске старешине и стручни сарадници посебну пажњу обрате на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, непримерени коментари и др.). Наставници су у обавези да обавесте одељенског старешину ако до оваквих ситуација дође, а одељенски старешина директора.

-Школа, односно директор је у обавези да обавести родитеље ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на  оцену из владања на крају школске године.

-Потребно је да наставници, одељенске старешине и стручни сарадници подсете ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележе непримерена понашања у своју евиденцију и електронски дневник, информишу родитеље и уклањају непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.

-Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика и непримереном понашању, које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

                                                                                                                                                                                     Захваљујемо се на сарадњи,

                                                                                                                                                                      Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

.